El løbehjulet er perfekt til bykørsel

Der er blevet introduceret en række el løbehjul til offentlig afbenyttelse i blandt andet København  og det er ingen overraskelse. De elektriske transportmidler er nemlig perfekte til at transportere dig hurtigt rundt i byen – derfor kan du med stor fordel investere i din egen model, hvis du altid vil være sikker på at have et indenfor rækkevidde.

Trafikken i byen er altid pakket og der er ikke den store plads, hverken på fortovet eller cykelstien, derfor er et transportmiddel, der kan få fart på, men som ikke fylder for meget på vejen den bedste måde at komme hurtigt fra A til B.

Hvor må du køre?

Reglerne for, hvor du må køre på dit el løbehjul er faktisk lette at holde styr på, især, hvis du er vant til at køre på cykel. De samme regler for at køre på cykel gælder også for at køre på el løbehjul.

Det betyder, at du må køre på cykelstien, men ikke på fortov eller gågade og selv om det er muligt at finde modeller, der kan køre langt hurtigere, så må du kun køre på et løbehjul, der kan køre max 20 kilometer i timen, når du kører i byen.

Selv med disse regler, er der mange fordele ved at vælge løbehjulet frem for gåben, scooter eller måske cykel. Med et el løbehjul kommer du hurtigt rundt, det er lettere at manøvrere og fylder mindre end din cykel. De fleste modeller er hurtige at lade op og kan køre rigtig langt på en opladning.

Husk reglerne

Selv om det kan være fristende at hoppe på dit el løbehjul, når du skal ned efter frokost eller hjem ad Strøget, så er det en rigtig dårlig ide. El løbehjulet er super praktisk og derfor er det også let, at bære det der, hvor du ikke må køre på det, eller trække det, som du ville med din cykel.

Modsat din cykel kan du snuppe dit løbehjul med ind på kontoret og lade det op, mens du ordner dagens opgaver.

Fordi der efterhånden er så mange, der kører på el løbehjul, er der også blevet klarere regler. Det betyder, at det er lettere for dig at overskue, hvor du må og, hvor du ikke må køre – men bliver du i tvivl, så gør, som du ville gøre på din cykel.